Tanítónk, Popper Péter: Amor Fati – Szeresd a sorsodat!

popper_fejlec2

” Ha az ember nem választ, nem vállalja a döntés feszültségét, akkor kiengedi a kezéből életének irányítását, sodródik”

-Popper Péter

 

Hat részes sorozat Popper Péter előadásainak egyedi videofelvételeiből a DocuArt moziban, március 10-től április 14-ig csütörtök esténként 18.30 -kor!

Jegyár: 1250 Ft előadásonként,
a jegyek a helyszínen elővételben válthatók, vagy a docuart@docuart.hu email címen rendelhetők.
Tel.: 06-70-409-7745

A sokak által nagyra becsült pszichológus, valláspszichológus, író országszerte számtalan helyen és alkalommal tartott előadást a legszerteágazóbb témakörökben. Hosszú pályája során felhalmozott tudása, komplex világlátása, mély emberismerete és ellenállhatatlan humora mindig telt házat vonzott.
Hagyomány, hogy előadásai – melyekről eredetileg egyedi saját használatra készültek a felvételek -, levetítésre kerülnek. Az ezekből készült könyvek témánként szerkesztve, immáron egy sorozat részei.

Amor Fati – Szeresd a sorsodat! c. könyv alapjául szolgáló hat előadás most először kerül levetítésre a DocuArt moziban, a könyv áprilisban a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra kerül a nagyközönség elé. Különleges értéke még ezeknek az előadásoknak, hogy csak egyszer hangzottak el és több felvétel nem készült róluk.

Az első és utolsó alkalommal előadót is hívunk, Paulinyi Tamás, író, pszi kutató fog beszélni a vetítés után.

A vetítések:

Márc. 10. csütörtök – 18.30 – Sors ( 80 p.)

Ez egy töprengő előadás az ember sorsáról. Rengeteg érdekes, gyönyörködtető, elgondolkodtató példával megtűzdelve. A tudományosság igénye nélkül. Ugyanakkor megismerkedhetünk különféle filozófiai, pszichológiai álláspontokkal sorsunkat szemlélve.
A vetítés után Paulinyi Tamás, író, pszi kutató tart előadást

Március 17. csütörtök – 18.30 – Gnózis – ( 65 p. )

Ha valakit érdekel a megszokottól eltérő teológiai felfogás, amit eretnekségnek bélyegeztek, az bizton nem fog unatkozni. Hogy miért, és jogosan-e, azt majd mindenki magában eldöntheti. Egy biztos. Ez a dolog nagyon régi és búvópatakként újra és újra fölbukkan. Nem kell elfogadni, de talán jó tudni róla, mint mindenről, ami hatással volt az emberiség kultúrájára.

Március 24. csütörtök – 18.30 – Judás evangéliuma (75 p. )

Az előző fejezethez szorosan kapcsolódó előadás, nem annyira az evangéliumban található szöveget elemzi – hiszen azt el lehet ma már olvasni -, hanem körbejárja keletkezésének a körülményeit, és rávilágít arra, ami az evangélium felfedezésével nagy dilemma elé állította a teológusokat. Júdás áruló volt-e, vagy barát?

Március 31. csütörtök – 18.30 – Az ember története (74 p. )

A darwinizmus elmélete amióta csak megszületett heves viták forrása mind a mai napig. Megosztó hatású. A vallásos emberek elfogadhatatlannak tartják, mert megdönti a számukra egyetlen lehetséges elképzelést az ember megjelenéséről a Földön. A Teremtést. Választ ugyan nem kapunk, ne is várjunk arról mi az igazság. Ugyanakkor több érvet és ellenérvet ismerhetünk meg. Mindenki eldöntheti maga melyik tábor a szimpatikusabb számára.

Április 7. csütörtök – 18.30 – Az idő ( 57 p.)

Nem, semmiképpen ne várjunk tudományos értékű előadást. De számíthatunk a témának egy másfajta megközelítésére. Így biztosan legtöbbünk nem gondolt még az időre és a térre. Az időnek ez a történeti felfogása. A vallásokkal való szoros kapcsolata és kialakulásuk egymásra hatása több ezer éves folyamat eredménye.

Április 14. csütörtök – 18.30 – Válság és hisztéria ( 65 p.)

Miért gondoljuk, hogy csak korunkat érte el a válság? Visszatekintve a történelmi eseményekre válságok sorozatát láthatjuk. Sőt lehet, hogy éppen az újra és újra kialakult válságok azok, amelyek előre lendítették a történelem kerekét. Korunk válsága, vajon tényleg olyan rémisztő, vagy számításba kell-e vennünk a média erős befolyását is?
A vetítés után Paulinyi Tamás, író, pszi kutató tart előadást.Vissza