New Era New Adventure vizuális kommunikációs workshop – felhívás

FELHÍVÁS Civil szervezetek munkatársai számára

Vizuális kommunikációs workshopon és téma fejlesztésen való részvételre

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, egy google form >> kitöltésével lehet. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30-a éjfél. A Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány az Új korszak, új kalandok elnevezésű projekt keretében 2018 őszén workshopot szervez civil szervezetek munkatársai számára. A workshop célja, hogy a résztvevők vizuális tartalmak előállításához szükséges tudást és gyakorlatot szerezzenek, és ezzel segítsék szervezetük online kommunikációját. A projekt további célja, hogy a legerősebb történetek megfilmesítésre kerüljenek. A workshop nemzetközi térben, a Visegrádi országokban működő partnerek bevonásával valósul meg, de a magyarországi workshop munkanyelve magyar. A workshop a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően ingyenes.Kiknek szól?

– civil szervezetek munkatársainak, akik úgy érzik, hogy kezükbe vennék a projektjük kommunikációját – akik hisznek a történetek erejében, van saját történetük és ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy ezt másokkal is megosszák – akik szeretnének vizuálisan is lenyomatot létrehozni a társadalom azon szeletéről, amiben dolgoznak – szívesen dolgoznának együtt filmesekkel – vállalják a 4 napos képzésen való teljes részvételt, és projektjük kiválasztása esetén a további munkát (teaser forgatás, pitching fórum)


Mit nyújtunk?

– ingyenes, magyar nyelvű, audiovizuális és kommunikációs képzés – közös munka professzionális filmesekkel – saját történet alapján filmterv kidolgozása és fejlesztése, tézis videó készítése (a kiválasztásra kerülő projektek számára, angol nyelven) – pitching fórumon való részvétel (akár kiválasztott projektként, akár hallgatóságként, angol nyelven) – nemzetközi kapcsolatok – életre szóló élmény


A workshop ideje (2×2 nap):

– 2018. november 30 – december 1. – 2018. december 7 – 8.


Költségek:

A workshopon a részvétel ingyenes, az ellátás biztosított.


Jelentkezés:

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, egy google form >> kitöltésével lehet. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30-a éjfél. A jelentkező szervezetek közül 15 szervezet képviselőjének lesz lehetősége bekerülni a képzésre. Az elbírálás személyes / Skype segítségével történő elbeszélgetésen történik. Információ: Banai Katalin Tel: +36 70 409 77 45; banai.katalin@palantirfilm.hu


Részletesebben:

A civil szervezetek digitális kompetenciájának növelése támogatja a hatékonyabb működést. A szervezet nagyobb láthatósága segíti a támogatók, drukkerek bevonódását, és mindezzel a szervezetek önfenntartási, illetve versenyképessége is növekszik. Általános tapasztalat, hogy a civil szervezetek tevékenysége, elért eredményei kevés nyilvánosságot kapnak a médiában, miközben munkájuk során olyan alulról jövő kezdeményezések, új – a felmerülő igényekre építő ötletek, az esélyegyenlőséget segítő és a társadalom perifériára szorult tagjainak, bevándorlóknak, a környezettről tudatosan gondolkodóknak, fiataloknak szóló módszerek születnek, amelyek a társadalom működésében mutatkozó hibákat hivatottak kijavítani. Tevékenységük vizuális lenyomatai mások számára is példa értékűek lehetnek. A dokumentumfilmesek sokszor keresnek megfilmesíthető témákat. Itt az ideje megismerni egymást, láthatóvá tenni ezeket a történeteket. A négynapos képzés során a civil szervezetek képviselői megtanulják, hogyan építsék fel kommunikációjukat saját, mindennapi munkájuk során gyűjtött történeteikre, tapasztalataikra alapozva. A résztvevők szakemberek segítségével, gyakorlati oktatás során sajátíthatják el a vizuális és szöveges történetmesélés és a filmforgatás technikáit, valamint a „pitching”, azaz saját ötletek közönség előtt történő, hatásos prezentálásának formáit. A workshop során kidolgozott történeteket egy „ötlet vásár” keretében filmrendezőkkel ismertetjük meg abból a célból, hogy a terepről hozott történetek kreatív megfogalmazást kaphassanak. A projekt két filmterv fejlesztését és „teaser”, vagyis tézis videó elkészítését támogatja, amelyeket a wokshop kiválasztott résztvevői és a bevont filmrendezők közösen valósítanak meg. 2019 májusában, a projekt zárásaként a 4 országból összesen 8 db kidolgozott projektet nemzetközi szponzorok előtt egy pitching fórum on mutatjuk be. Az Új korszak, új kalandok – digitális versenyképesség és együttműködés a V4-es országokban program a Visegrad Fund támogatásával, a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány (Magyarország) valósítja meg a Foundation for the Cultural Exchange toTU toTAM (Lengyelország), az Institute of International Relations Prague (Csehország), a Cukru production (Szlovákia) és a Bronco (Szlovákia) együttműködésében. A Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány célja a kultúrák közti párbeszéd elősegítése dokumentumfilmek segítségével. Projektjeink a társadalmi tudatosság növelését, a véleményformálás szükségességét és felelősségét népszerűsítik a dokumentumfilm segítségével. A workshop tematikáját a Női sokszínűség képei című projektünk megvalósítása során dolgoztuk ki és az Erste Bank és a Simpact SEEDS társadalmi vállalkozás fejlesztő képzésén fejlesztettük tovább.


Tovább a projekt weboldalára >>

Facebook >>Vissza