nagymolino

A DocuArt Magyarország egyetlen dokumentumfilmes központja. Működtetője a Palantír Film Alapítvány, helyiségeit a Ferencvárosi Önkormányzat kulturális célú bérbeadás keretében bocsájtja a rendelkezésünkre. Nevezzük DocuArt Kocsiszínnek is, mert az Ybl Miklós által tervezett palota hajdani kocsiszínjét és istállóit foglaljuk el az impozáns épület tágas udvarának hátsó traktusában.  Hívjuk DocuArt Filmművészeti Központnak is, hiszen szolgáltatásunk komplex: videó könyvtárat működtetünk, ahol több mint 2.000 hazai és külföldi dokumentumfilm tekinthető meg ingyenesen és  50 fő befogadására alkalmas mozitermünk van, ahol filmkluboknak, egyedi vetítéseknek, szakmai képzéseknek, workshopoknak, fesztiváloknak adunk helyet.

A DocuArt moziban szívesen látott vendégek a ferencvárosiak. Az önkormányzattal együttműködve nyugdíjas vetítéseknek, kerületi esélyegyenlőségi és integrációs fórumoknak adunk otthont. Rendszeresen hoznak hozzánk programokat a fővárosban vagy országos hatókörben működő civil szervezetek is, illetve filmes képzéssel, kutatással, filmkészítéssel, szakmai fejlesztéssel foglalkozó csoportok.

A DocuArt 2008 tavaszán történt megnyitása óta igazi közösségi tér lett. Elmondhatjuk, hogy programja rendkívül színes, rengeteg nézői élmény, szakmai kezdeményezés kötődik termeinek családias, meleg hangulatához, jól értelmezett szakmaiságához. Bár sok mindenben vettünk részt és sokféle eseménynek adtunk teret, mindig szem előtt tartottuk eredeti célkitűzésünket: a kultúrák közti párbeszéd elősegítését dokumentumfilmek segítségével.

 

Programjainkat itt találja >>

 

DSC_0072

DocuArt mozi és iroda
Cím: 1092 Budapest, Ráday u. 18. – Erkel u. 15. (Bejárat az Erkel utcából.)
Tel/fax: +36-1-403-03-52
Mobil: +36-20-913-09-39
E-mail: docuart [kukac] docuart [pont] hu

 

Megközelítés


A DocuArt IX. kerületben, a Ráday u. és az Erkel u. sarkán található. A bejárat az Ybl Miklós által tervezett palota Erkel utcai oldalán van. Ha nincs nyitva a kiskapu, csengetni kell. Az udvarban balra a Ferencvárosi Helytörténeti Múzeum nyílik, szemben, az árkádok alatt van a DocuArt bejárata.

Gyalog

A DocuArt 5 perc sétára van a 3-as és 4-es metró Kálvin téri állomásától: az Üllői úton vagy a Ráday utcán elindulva az első keresztutca a kettőt összekötő Erkel utca lesz. Lehet jönni 4-6-os villamossal, ekkor az Üllői út megállónál érdemes leszállni, és a Kálvin tér irányába indulni.

Biciklivel

Aki biciklivel jár, úgyis megtalálja a helyet. Parkolni a ház kövezett udvarában lehet: kikötési pont a pinceablakok vaskos rácsozata.

Autósoknak

A Ráday utcán autók nem közlekedhetnek. Az Erkel utca az Üllői úttól egyirányú a Lónyay utcáig, a behajtás mind a Kálvin tér felől, mind a Ferenc körút irányából lehetséges.

Parkolás: A környékbeli utcák eléggé telítettek, a parkolási díj 440 Ft óránként. Ezt reggel 8 és este 8 óra között kell megfizetni. Nagyon ajánlatos mobillal parkolni, ez egyszerű, figyelmeztet, mielőtt lejárna a kifizetett díj, és pontosan annyit fizet az autós, amennyit parkolt. A rendszámot kell elküldeni SMS-ben a következő számra: (06-20/-30/-70) 763-0901.

Zárt parkolás a környéken: legegyszerűbb az Üllői út és Köztelek utca sarkán lévő körülkerített parkolóban letenni az autót. További lehetőségek a Pollack Mihály téri mélygarázs a Nemzeti Múzeum mögött, parkolóház az Üllői út elején az ÖMV benzinkút fölött a Szabó Ervin könyvtárral szemben, illetve a Kinizsi utca 14 sz. alatt, a Ráday és a Lónyay utca között a jobb oldalon.

Ingyenes parkolási lehetőség nincs igazán gyalogosan megközelíthető távolságban. A Hungária körút és Üllői út kereszteződésében (Fradi pálya), a felüljáró alatt szokott lenni parkolóhely, ahonnan a 3-as metró visz tovább a Kálvin térre. Aki szeret kicsit hegyet mászni, hagyhatja az autóját a Szabadság híd túloldalán, a Gellért hegy oldalában, de vigyázni kell, mert csak a felsőbb utcákban maradnak el a parkolóórák!

ferencvaros_logo3

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

MentésVissza