Világpark

Népek hagyományos sportjátékai

Vajon hogy állnál helyt Lima külvárosában vagy egy jurta mellett a mongol sztyeppén?
Amik várnak rád a Világparkban: kozák ujjhúzás és kakasjáték az ukránoktól, mongol birkózás és birkabokacsont lövészet, afrikai vízhordó játék és tánc, andoki röplabda és lengőlabda, kubai baseball és az oroszok kedvenc játéka, ami a golf egyik őse, a „gorodki”.

vilagpark

A Világpark weboldala >>

Facebook >>

A Világpark tulajdonképpen egy kulturális expó, ahol Magyarországon élő bevándorlók mutatják be kultúrájukat hagyományos sportjátékokon keresztül. A rendezvény a Nagy Sportágválasztón mutatkozott be 2014. 23-24-én. A rendezvényen megközelítőleg 20.000 látogató vett részt, akikből mintegy 2.000 fő kipróbálta a Világpark játékok valamelyikét.

 

A program a Palantír Film Alapítvány “Migránsok közösen” című projektjének részeként valósult meg. A projekt célja a Magyarországon élő bevándorlók civil szervezeteinek összefogása, fejlesztése és együttműködési képességük növelése. A projekt keretében a szervezetek egy képzésen vettek részt, weboldalt hoztak létre, megszervezték és lebonyolították a Világpark játékokat. A projektről film készült. A Világpark játékokat egy füzetben gyűjtöttük össze és adtuk közre.

A projektben résztvevő szervezetek:
Ebony Afrikai Kulturális, Művészeti és Emberi Jogi Egyesület
Nap Ünnep Egyesület
Latin Amerikaiak Kulturális egyesülete Magyarországon
Magyarországon Élő Mongolok Egyesülete
Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
Magyar-Ukrán Partnerség Egyesülete

Dokumentumfilm a világparkról >>

 

logo_eu_jelmondat_EIA_projekt_COLOR

Mentés

Mentés

MentésVissza