Partners Hungary Alapítvány

partners

Húsz éve dolgozunk az együttműködés kultúrájának megteremtéséért. Tesszük ezt alternatív vitarendezés eszközeivel, például mediációval. A konfliktusok életünk természetes velejárói, mégis, többnyire negatívan vélekedünk róluk. A mediációban azonban a konfliktus egy lehetőséggé válik arra, hogy az érintett felek közösen keressék érdekeik mentén a mindannyiuk számára elfogadható megoldást. A mediátor felelős a folyamatért, a tiszta kommunikációért, és hogy minden résztvevő fél kapjon elég időt és teret arra, hogy elmondhassa, mire van valójában szüksége. ,
A bírósági döntések mindössze 30%-át tartják be a felek, ezzel szemben a mediációban kötött megállapodások 80%-a valósul meg.

Magyarországon egyedülállóként foglalkozunk interkulturális mediációval, a roma–nem roma közösségek közti párbeszéd elősegítéséért. A roma mediátor szerepe egy élő híd kiépítése a romák és a helyi intézmények között, hogy együttes erővel juthassanak közös, hosszú távú megoldásokra a települést érintő kérdésekben. Bűnbakképzés helyett felelős részvételre, ítéletek helyett érdemi párbeszédre építünk.

Módszereinkkel úgy érünk el tartós megoldásokat, hogy az érintetteket abban támogatjuk, hogy képessé váljanak a saját megoldásaikat megtalálni.
logo_partners
Kontakt személy: Deák Éva igazgató
E-mail: deake@partnershungary.hu
Telefon: +36 70 944 6279Vissza